tiistai 28. heinäkuuta 2009

Mansikkamaa




Tämä nyt ei ole varsinaisesti käsityötä, vaan menee leivonnan puolelle, mutta kyllä se aika askartelusta kävi. Tein siis mansikkaleivoksia, jotka koristelin marsipaanista tehdyillä mansikankukilla ja oikeilla mansikoilla.

Kukka


Opettelin tuossa huovutusta kirjan avulla. Huopalevy on tehty tasohuovuttamalla ja kukka lisätty neulahuovutuksella. Näyttää kyllä Veera 5-v.n työltä, mutta ehkäpä harjoittelu tekee mestarin tässäkin hommassa =)

Laukku


Kävimme lauantaina vähän juhlimassa ja halusin laittaa uuden ruskean hameen. Sen kanssa ei tietenkään voinut laitaa vihreää tai mustaa laukkua, joten tekaisin perjantaina uuden keinonahkaisen käsilaukun. Vielä pitäisi jotakin piristystä keksiä koristeluun. Vuori on tumman punainen ja kokeilin maalata punaisella kangasvärillä kukan, mutta se irtosi nahasta. Jotain muuta pitäisi siis kehitellä... Ideoita vastaanotetaan!

Vihdoinkin valmis


Olen tehnyt punaista neulepaitaa varmaan kohta vuoden ajan (joskin suurimman osan ajasta se on syystä tai toisesta maannut ompelukorissa...). Malli muuttui koko ajan tehdessä ja lopputulos ei juurikaan muistuta Suuren Käsityölehden mallia jota aloin alunperin tekemään. Paita on nyt enemmän minun tyylinen ja tulee varmasti olemaan ahkerassa käytössä ensi talvena.

perjantai 17. heinäkuuta 2009

Laukun paikkailua


Tehtiin tuossa viikon mittainen kesälomareissu ja reissun aikana Vertin jo valmiiksi hieman risa hoitolaukku räjähti käsiin. Kotiin päästyämme revin kalskean muovisisuksen kokonaan pois ja ompelin tilalle uuden kankaisen. Sattui sopivasti olemaan tuota tummansinistä paksua puuvillakangasta juuri sopiva palanen jäljellä. Sointuu hyvin yhteen samalla kankaalla uudistetun rintarepun kanssa =)

keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Vaippailua


Meillä oli vieraita alkuviikon, mutta sain silti sopivassa välissä aikaiseksi ommella kuusi uutta vaippaa valmiiksi nepitetyistä aihioista.
Tuo Kestovaippakaupan uusi safari -kuosi on kyllä tosi herkullista ja aivan ihania vaippoja tuli pehmoisen microfleecesisuksen kanssa!

sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Hääkortti



Huomasin lauantaina aamulla, että minulla ei ollut hääparille korttia. Onneksi askartelulaatikosta löytyi jotakin materiaaleja joista sellaisen sai kyhättyä. En kyllä tee kovin paljoa kortteja ja se näkyi tekoajassa - melkein tunti meni väsätessä ja suunnitellessa.



Juhlavaatteita


Kyhäsin olohuoneen verhoista lauantain häihin itselleni mekon. Kissanpentumme piti verhoja kivoina kiipeilypaikkoina, joten alaosasta ei ollut paljoakaan jäljellä =) No hyvä näin, ihan kiva juhlamekko tuli.



torstai 2. heinäkuuta 2009

Nepitystä


Aiempi arvoitus siis ratkesi, vastaus löytyy edellisestä tekstistä.


Tämä ilta meni nepittäessä vaippoja. Sain aamulla neppipihdit ja tein heti sarjatulella neppisarjat kymmeneen vaippaan. Laskin siinä tehdessä, että puristin juuri 120 neppiä kiinni! Nyt pitäisi sitten ommella taskuvaipat kasaan, niin saisi vaihtaa Vertille isommat vaipat kehiin.